Dagboek

Aantal berichten: 1144
Ga naar:   

Spelen, spelen, spelen

Gisteren

-

Naar de kastelenspeeltuin en de kinderboerderij

07 augustus 2022

Poeh, het was niet de beste nacht voor je moeder. En dat lag niet aan jou, Jasper of papa. Ze kon gewoon niet slapen! Uren wakker gelegen. Hartstikke moe maar niet in slaap willen vallen. Ze heeft de kerkklok van vijf uur nog gehoord. Daarna niet meer, dus toch nog een paar uur geslapen. Maar haar humeur was niet je-van-het vanochtend.

Jij, papa en Jasper zijn achterin de ochtend een paar uur naar opa Antoon en oma Ans gegaan. Kon mama even rustig aan doen en zelfs nog een uur een tukje doen. 's Middags was ze haar eigen lamheid beu en stelde voor toch nog iets leuks te gaan doen. Niet iets heel actiefs, maar ook niet iets 'hangerigs'. We zijn naar de speeltuin en kinderboerderij in Oss gereden! En achteraf zo blij dat we gewoon gegaan zijn want het was harstikke leuk. Jullie hebben eerst twee uur gespeeld in de speeltuin terwijl papa en mama lekker in de schaduw zaten. Het was prachtig weer en de sproeiers op de glijbanen stonden aan. Jullie hebben lekker in jullie zwembroek gespeeld. Het blijft een hele leuke speeltuin.

Tegen half 5 wilde jij graag naar de kinderboerderij aan de overkant en mama ook. Jasper wilde liever blijven spelen. Ook prima! Papa en Jasper bleven dus in de speeltuin, jij en mama gingen naar de dieren kijken. Jij  kreeg een bakje voer uit de voerautomaat en hebt de geitjes, schapen en koeien gevoerd. De ezel en de alpaca's lieten zich vandaag niet zien. We zijn ook nog naar binnen geweest en hebben een hele tijd bij de konijnen en cavia's gekeken.

Toen we  de insectentuin inliepen kwamen we erachter dat we veel verder door konden lopen dan we ooit konden. Of we hebben dat eerder gewoon niet gezien. Maar aan het einde van het pad stonden bijenkasten! De bijen konden door een plastic buis naar een kast die binnen stond, in het informatiegebouwtje. In dat gebouwtje stonden allerlei producten die met imkerij te maken hebben. Maar vooral: je kon klepjes van de binnenbijenkast open doen en de inhoud bekijken! Dat was echt zo gaaf! Achter het plexiglas krioelde het van de bijen. We zagen een heleboel raten, sommige met de deksels er nog op. De bijen vlogen af en aan. Het was echt heel erg gaaf om te zien. Nu wil jij imker worden.

Na 3 kwartier kinderboerderij zijn we terug naar Jasper en papa gelopen. Daar nog even een kwartier gespeeld en toen was het tijd om af te drogen en aan te kleden. Terug naar huis waar we rond 6 uur weer waren. Kijk, toch een leuke middag gehad. En vanavond: vroeg naar bed (voor mama)!

Heeeeeel veel courgettes

06 augustus 2022

Begin april hebben jij  en Jasper samen met oma Ans en opa Antoon zaadjes gezaaid in een eierdoos. Zaadjes van bonen, rode biet, peterselie en Zinnia. De peterselie kwam niet uit en de rode biet staat wel buiten maar doet het niet al te best. De Zinnia hebben buiten hun eigen pot gekregen en die heeft nu prachtige bloemen. De bonen groeiden uit tot klimplanten en we hebben er met zijn vieren twee keer van kunnen eten. Inmiddels zijn ze uitgebloeid en hebben we ze weggehaald uit de moestuin.

Maar dan de courgette! Toen er 1 groot blad uit "jouw eierbakje" kwam hebben we hem buiten in de moestuinbak gezet. Jaspers courgettezaadjes kwamen niet uit. Dat ene blaadje werd groter en er vormden er zich steeds meer. En er kwamen bloemen in. Inmiddels is het een joekel van een plant (zeg maar struik) geworden. En...inmiddels heb jij de 21e courgette geoogst. Allemaal uit 1 plant! Jij vindt het zo leuk om te doen. Je komt elke keer weer enthousiast onder de struik vandaan (want ja, je past er helemaal onder) met een courgette in je hand. Stuk voor stuk mooie courgettes, maar er valt niet tegenaan te eten. En het einde is nog niet in zicht: er zitten nog een stuk of 5 kleine courgettes aan en zelfs nog 10 bloemen.

De opa's en oma's en alle buren zijn inmiddels voorzien van courgettes. We hebben courgettesoep gemaakt en courgettes in pasta's verwerkt. En Stromboli gemaakt. Gisteren brachten we twee courgettes naar Lizette en zij had een idee: zou je er ook brood van kunnen maken? En ja hoor, ze stuurde al snel een recept voor courgettebrood door.

Papa is snel de ingrediënten gaan halen die we niet in huis hadden (esdoornsiroop en kokokmeel) en mama is aan de slag gegaan. Eén brood voor ons en eentje voor Lizette en gezin. En weet je? Ze zijn hartstikke lekker. Toch maar weer twee courgettes verwerkt.

Deze week oogsten we de courgettes zelf nog. Daarna is het aan oma Chris, zij zorgt voor de cavia's en vissen als wij op vakantie zijn. Dikke kans dat ze elke dag met een courgette thuis komt. Dan mag opa Dick lekker verzinnen wat ermee te doen!

Naar vakantieBSO

04 augustus 2022

Tja, na twee dagen met oma Chris moesten jullie vandaag toch echt naar vakantieBSO. Eerst vonden jullie BSO allebei prima, daarna vond jij het hartstikke leuk en Jasper niet zo (meer) en nu zijn de rollen weer omgedraaid: Jasper gaat graag en jij niet zo. Jij kan op BSO je draai niet zo vinden momenteel. Er zijn weinig kinderen van je leeftijd, zeker tijdens vakantieBSO. Je hebt er geen geen hekel aan hoor, maar gaat gewoon even niet zo graag. Maar ja, papa en mama moeten centjes verdienen he!

Het was ook wel een hele hete dag vandaag, wel 32 dragen. Dan ben je natuurlijk veel liever thuis, in een speeltuin of in een zwembad bij een van de vriendjes. Snappen papa en mama ook wel hoor. Maar er stond ook een leuke activiteit op het programma en daar hadden jullie beiden zin in: maak je eigen voetbalshirt. Jullie hadden ieder een oranje shirt bij je en die mochten jullie met verf maken tot een voetbalshirt. Papa en mama dachten dat jullie je eigen namen er wel op zouden zetten en een rugnummer. Maar nee, Jasper heeft "Memphis" op zijn rug gezet en het nummer 10 en jij "de Jong" (naar Frenkie de Jong) en nummer 21. Verder hebben jullie er Nederlandse vlaggen en voetballen op getekend. Hartstikke leuk.

Mama kwam jullie iets eerder dan normaal, om 17 uur, ophalen. Een BSO-dag van half 9 tot 5 is ook echt wel lang. Jullie waren moe maar vrolijk. Mama niet zo, want ze hoorde dat jullie niet buiten hadden kunnen spelen. Ze dacht dat dat te maken had met de warmte. Maar op  een gegeven moment is er schaduw op het speelplein en kan er toch prima met water gespeeld worden? Maar wat bleek? De Scouting had gebruik gemaakt van het speelterrein en het stond nog vol met spullen. Jullie konden er dus niet op. Nou zeg, 32 graden en niet met water buiten kunnen spelen op het BSO terrein? Dan hadden ze de ruimte maar niet uit moeten lenen aan de Scouting. Mama gaat er zeker iets van zeggen. Zeker als blijkt dat het volgende week donderdag (bij waarschijnlijk een nog hogere temperatuur) nog steeds zo is.

Lekker naar de speeltuin met oma Chris

02 augustus 2022

Papa en mama moeten allebei nog twee weken werken voordat we met zijn viertjes op vakantie gaan. Maar jullie zijn natuurlijk lekker vrij! Deze en volgende week is oma Chris op dinsdagen en woensdagen de hele dag bij jullie en op de donderdagen gaan jullie naar vakantieBSO. Mama schuift volgende week vrijdag haar werkuren naar de maandagochtend en dan vermaken jullie jezelf (of gaan even bij een vriendje spelen).

Het is erg warm momenteel, vooral morgen en donderdag wordt het heet. Maar voordat die hitte echt uitbreekt zijn jullie vanmiddag lekker met oma naar de speeltuin geweest. En wel naar 't Kwekkeltje! Daar zijn we twee jaar geleden geweest met Lotte, Julius en Floris en Lizette, Wout en Diek, maar daar wisten jullie niet veel meer vanaf. Tot jullie de speeltuin zagen: Oh ja, de speeltuin met die waterpartij! En de skelters! En waar je hoog in de bomen in van die netten kunt klimmen!

Oftewel, jullie hebben een topmiddag gehad. Opa heeft jullie na de lunch gebracht en mama heeft jullie aan het eind van haar werkdag weer opgehaald. Ruim 3 uur in de speeltuin geweest dus. Geklommen, geskelterd en heel veel met water gespeeld. Oma kon lekker in de schaduw zitten, jullie een beetje in de gaten houden en jullie voorzien van drinken.Want warm was het wel!

Jullie rolden aan het eind van de middag de auto in. Loom van de zon, huidje vol zonnebrandcrème en helemaal  voldaan.