Dagboek

Aantal berichten: 1050
Ga naar:   

Volgende keer met kleren aan zwemmen

17 januari 2022

Je gaat goed met zwemles zeg! Je hebt net de 'diplomatrainingsronde' van Januari gemist. Diplomatraining betekent dat je op zaterdagen twee keer intensief traint om af te mogen zwemmen, daarna proefzwemt en daarna echt afzwemt. Een ronde van 4 zaterdagen dus. Begin januari was je er net niet klaar voor om hieraan deel te nemen.

Maar vandaag heb je je een na laatste groene vlaggetje van het groene bandje gehaald (het is allemaal behoorlijk ingewikkeld). Dat betekent dat je nog 1 groen vlaggetje nodig hebt: die van met kleren aan zwemmen. Dat heb je nog nooit gedaan en dat mag je nu vanaf de volgende zwemles (maandag) doen. Het moet wel heel raar lopen wil je vervolgens niet mee kunnen doen aan de afzwemronde van februari. Gaat lukken mannetje, je bent er hartstikke klaar voor!

Wederom een persconferentie

14 januari 2022

De lockdown liep officieel vandaag af en het was weer tijd voor een persconferentie. Zou er goed nieuws zijn? 

De besmettingscijfers lopen heel erg op (hoger dan ooit) maar de ziekenhuisopnames en vooral de ic-opnames dalen nog steeds. Daarbij staat het water aan de lippen voor veel (zo niet alle) ondernemers. Zowel voor winkeleigenaren als kappers en horeca-ondernemers. Moeilijke keuzes voor het kabinet dus.

Ondanks de hoge besmettingscijfers zijn er veel versoepelingen:

* alle winkels mogen weer open. Zonder afspraak en met een maximaal aantal per vierkante meter.
* ook binnensport accommodaties mogen weer open en ook na 17 uur
* MBO's, HBO's en universiteiten mogen weer fysiek onderwijs gaan geven
* buiten mag er ook weer volop gesport worden, ook na 17 uur
* er is wat veranderd aan het quarantainebeleid, maar mama weet niet meer precies wat

Helaas blijven de horeca en de hele cultuursector (musea, theaters, concertzalen) nog  in zijn geheel dicht.

Voor jou en Jasper verandert er niet zoveel deze keer. Behalve dat Jasper weer heerlijk mag tennissen (zijn training na 17 uur kan weer doorgaan) en dat jij vanaf aanstaande vrijdag weer naar de voetbaltechniekschool mag. Dat vind je best een beetje jammer, want voetballen op het echte voetbalveld beviel je goed! En ook je zwemles gaat weer naar de normale tijd. Niet meer op zaterdagen maar weer gewoon op maandagen om 17.15 uur.

 

Weer lekker naar school

10 januari 2022

Papa en mama hebben jullie zelden zo snel uit bed zien springen. Wekker, hop eruit, hop aangekleed. We waren veel te vroeg beneden en hadden na het ontbijt nog een half uur over. Haha, dat gebeurt echt nooit! Oftewel: jullie hadden zin om weer naar school te gaan. En om na school af te spreken met jullie vrienden. Jasper nam na school Stijn en Jasmijn mee en jij Lev.

Lekker weer naar school na drie weken kerstvakantie, daarvoor 3 dagen school en daar weer voor een dikke week scholensluiting!

Wandelen in de buurt

09 januari 2022

De laatste vakantiedag vandaag! Ook voor papa, hij gaat morgen weer aan het werk en mama volgt dinsdag. Jullie hebben allebei echt zin om weer naar school te gaan. Jullie vinden vakantie heerlijk, maar na drie weken hebben jullie weer zin om je vrienden te zien. Daarbij hebben jullie niet bepaald een hekel aan school.

We wilden lekker een stuk lopen vandaag. Maar gisteren heeft het de hele dag geregend en we hadden geen zin in modderpoelen en blubberpaadjes.  We besloten gewoon vanuit huis een stuk te lopen. Niet meteen enthousiasme bij jou en Joris maar toen we zeiden dat we via de speeltuin naar het dierenparkje zouden lopen was het al goed. Zolang we dan onderweg maar eikels zouden rapen om aan de varkens, geiten en herten te voeren. Prima natuurlijk.

We waren een kilometer van huis toen we opa Antoon en Twix tegen kwamen. Zij hadden net 6 kilometer gelopen samen en waren weer bijna thuis. Opa vroeg of we Twix misschien mee wilden nemen op onze wandeling? Dat wilden we wel. Of Twix het ook een goed idee vond valt te betwijfelen. Arm hondje, net 6 kilometer gelopen, bijna thuis en dan weer op pad moeten. Maar zijn staart ging meteen alweer de lucht in en hij dribbelde vrolijk mee.

Na zo'n 2.5 kilometer waren we bij het speeltuintje. Toen jullie het (kunstgras)veld zagen waren jullie teleurgesteld dat we geen voetbal meegenomen hadden: "oh nee, ik was vergeten dat hier een voetbalveld is! Nou  kunnen we niet voetballen". Blijkbaar hadden jullie niet gezien dat papa al zo'n 3 kilometer met een bochel op zijn rug liep. Papa was voorbereid en had de voetbal in de rugzak gedaan.

Zodra jij, papa en Jasper aan het voetballen waren kwam er een vader met twee zoons en twee buurjongen voetballen. Nou dat werd dus vier tegen vier met de vaders initieel in het doel. Zij werden al snel vliegende keeps. Het ging behoorlijk fanatiek. Jij deinst echt niet voor grotere jongens of volwassen mannen als het om voetballen gaat. Je schopt gewoon de bal tussen hun voeten uit en bent razendsnel.

Mama liep wat rondjes met Twix, want het was behoorlijk koud. Na een klein uur voetballen vonden jullie het eigenlijk nog niet genoeg. Maar het was toch echt tijd om door te lopen. Daarbij had Twix dorst en hadden we voor hem niks te drinken bij ons.

We hebben alle geraapte eikels aan de dieren gegeven. We moesten zo lachen. De drie varkens waren weer eens in hun stal maar we weten inmiddels hoe ze eruit te krijgen. Een eikel op het dak gooien en ze komen in een treintje naar buiten. Zo ook deze keer. Voor hen wat eikels, gevolgd door de ezel en de geiten. De hertjes hadden geen honger vandaag.

We zijn via de kortste weg naar opa en oma gelopen om Twix weer in te leveren. Op de teller inmiddels bijna 7 kilometer. Die inmiddels toch wel oude Twix: gewoon 13 kilometer gelopen vandaag! De dorst was erger dan de moeheid. Hij heeft eerst zijn drinkbak leeggedronken en is daarna languit op de vloerverwarming gaan liggen.

Het was fijn, wandelen in eigen buurt! Gratis vermaak met voetbal en dieren!

Joris te spelen

07 januari 2022

Vandaag kwam je vriendje Joris een ochtend spelen. Hartstikke gezellig. Jasper ging 's middags bij Stijn spelen maar vanochtend heeft hij lekker met jullie mee gedaan. Jullie zijn begonnen aan het bouwen van een knikkerbaan, maar vertrokken al gauw naar de tuin. Lamborgini-garage spelen. Echt, hoe jullie het soms bedenken? De step, fiets en skelters waren Lamborgini's en jullie hebben de tent opgezet. Dat was de pitstop. Jullie hebben je uren vermaakt tot het tijd was om worstenbroodjes te eten.