Dagboek

Aantal berichten: 976
Ga naar:   

Boos en verdrietig omdat keer niet hetzelfde is als erbij

13 oktober 2021

-

Wat kan je al goed lezen!

12 oktober 2021

-

Thuis oefenen voor school

11 oktober 2021

-

Mama's jeugdsentiment

10 oktober 2021

-

Dierendag en jouw liefde voor je lieveheersbeestjes

04 oktober 2021

Het is Dierendag vandaag! Nou hebben wij nog nauwelijks dieren om te verwennen, nu Kippie drie weken geleden dood is gegaan. Gelukkig hebben we jouw lieveheersbeestjes nog.

Er zitten inmiddels wel 12 lieveheersbeestjes in jouw verblijf. Als het aan jou lag zaten en nog veel meer in. Jij weet namelijk een plek op het schoolplein waar er heel veel zitten (onder het houten bankje) en je neemt er dagelijks wel een paar mee naar huis. Of lieveheersbeestjeslarven. Je wil ze dan altijd erbij zetten in het verblijf, maar mama heeft gezegd dat dat toch echt zielig wordt voor de beestjes. Ze hebben dan veel te weinig ruimte en wie weet gaan ze dan wel vechten? Dat laatste hielp, want je wil niet dat ze gewond raken of dood gaan. Je zet ze dan keurig buiten in de tuin.

Inmiddels is het luizenseizoen wel voorbij: nergens meer luizen te vinden om aan je beestjes te geven. Wat nu? Lieveheerstbeestjes eten in de winter niet en zoeken een plekje om te overwinteren. Maar in jouw verblijf wordt het elke dag licht en warm. Die beestjes hebben natuurlijk geen idee of het nu winter of zomer is! En dus moeten ze gevoerd worden. Mama heeft daarom op internet honingdauw gekocht. Het moet niet gekker worden! Eigenlijk is dit bedoeld voor in een mierenverblijf maar mama dacht dat lieveheersbeestjes het vast ook lusten. Nou, en hoe! De eerste keer dat we een watje en blaadjes met honingdauw in het verblijf deden, renden ze erheen en begonnen meteen te zuigen. Ze zaten allemaal op een frotje bij elkaar. Mama had ook nog jelly besteld, eigenlijk ook voor mieren. Omdat het vandaag Dierendag was kregen ze vandaag, naast verse honingdauw, een stukje jelly.

Jij en mama hebben alle lieveheersbeestjes in een bakje gedaan en het verblijf schoon gemaakt. Jij hebt goed gekeken of ze er nog allemaal waren: 9 "gewone" lieveheersbeestjes, 1 oranje, 1 huidkleurige en 1 heel klein zwart exemplaar (een baby volgens jou). Daarna honingdauw op blaadjes gedaan en op een papiertje. Vervolgens een stukje jelly erbij. Daarna alle lieveheersbeestjes weer terug in het verblijf. Het was weer een race naar de honingdauw. De jelly hebben ze nog niet aangeraakt. Maar: je hebt je vriendjes goed verwend op Dierendag hoor!