Dagboek

Aantal berichten: 575
Ga naar:   

Wenafspraken gemaakt op BSO en Plu per 17 augustus opgezegd

16 juli 2019

Papa en mama hebben de beslissing genomen wat betreft wanneer jij start op school. Papa was er al een tijdje uit, maar mama wist maar niet wat nu het beste was. Beide heeft zijn voordelen en nadelen. Meteen na de zomervakantie starten betekent starten met 20 kinderen tegelijk die allemaal nieuw zijn. 20 kinderen die in de zomervakantie 4 zijn geworden of dat vóór de herfstvakantie worden. 20 kinderen die het ongetwijfeld spannend vinden. Maar direct na de zomervakantie starten betekent ook geen mogelijkheid tot wenmomenten anders dan de twee uur die je hebt gehad, meteen vijf dagen per week van half 9 tot 2 uur naar school, eerder afscheid nemen op de Plu en beperkte wenmomenten op BSO. Na je verjaardag op 9 september betekent wel wenmomenten kunnen hebben op school en BSO en je contract op de Plu "volmaken". Maar ook later instromen bij de 19 kinderen die al 3 weken gewend zijn om naar school te gaan. Pffff...moeilijke keuze hoor! Nou heeft het feit dat je een paar weken geleden ineens zindelijk was wel erg geholpen!

Maar papa en mama zijn eruit. Vanaf maandag 19 augustus ga je naar school! Meteen na de zomervakantie dus. Mocht het in de eerste weken toch wat veel zijn dan houden we je een dagje thuis. Mama heeft vandaag het één en ander geregeld. Zo wordt het contract bij de Plu beëindigd per 17 augustus in plaats van per 10 september. Het contract bij BSO start nu juist eerder: op 22 augustus in plaats van op 11 september. En er staat volgende week een eerste wenafspraak op de BSO gepland. Indien nodig, dan mag je in de laatste week van de zomervakantie nog een keer gaan wennen. Op 15 of 16 augustus neem je afscheid op de Plu. Uiteraard met een mooie traktatie en kadootjes voor de leidsters.

Het komt nu echt heel dichtbij mannetje. Vooral mama vindt het heel erg spannend. Wat jij er precies van vindt is moeilijk in te schatten. Je laat er niet veel over los, maar spannend vindt ook jij het heus wel. En dat is het ook gewoon!

Max en de "sefikar"

15 juli 2019

Mama moest vandaag zo lachen! Jij en Jasper speelden in de tuin; Jasper op de step en jij op je fiets. Jullie hadden gisteren duidelijk Formule 1 gekeken bij opa Antoon. Jasper racete op de step door de tuin en riep: "Ik ben Max!". Jij scheurde op je fiets achter hem aan en riep: "Ik ben de sefikar en je moet achter mij blijven!". Oftewel de safety car. Vervolgens kwamen jullie aan mama vragen of we de Nederlandse vlaggetjes nog hadden van de avond 4-daagse. Mama moest bekennen dat ze die weg had gegooid. Jasper zei: "oh, dan nemen we deze wel" en pakte twee theedoeken. Die gingen eerst over het stuur, zoals Hamilton dat gisteren deed vanuit de race-auto, en daarna mee het podium (alias zandbak) op. Blijkbaar hadden Max en de Safety Car de race uiteindelijk gewonnen dus mocht er gezwaaid worden met de vlag. En daarna champagne gespoten. Wat een heerlijke fantasie hebben jullie toch!

Opa viert zijn zeventigste verjaardag

13 juli 2019

Opa Dick hoort sinds gisteren tot de zeventigers! Net als opa Antoon en oma Ans. Maar opa Antoon blijft met zijn 76 jaar, zoals jullie zeggen, "de oudste mens die jullie kennen".Oma Chris is de jongste van het stel, zij wordt nog lang geen 70. Pas over een maand of 3 wink.

Opa heeft het gisteren nog niet gevierd. Jij, Jasper, oma en Babbe kwamen gisteren natuurlijk pas terug van de camping en daarbij is opa sowieso geen verjaardagsvierder. Maar vandaag was het wel tijd voor een taartje en een kado. En een feestkroon natuurlijk. Die laatste hebben jullie gisterenmiddag in elkaar geknutseld. Met stickers, stempels, wiebeloogjes en tekeningetjes. Daarnaast had Jasper een tekening gemaakt van een huis met opa erin. Met een stapelbed voor opa en oma, een trap en een televisie. Opa zat op een stoel naar tennissen op de tv te kijken. Jij had een tekening gemaakt met een papa-haai, een mama-haai en baby-haaitjes. Je hebt gisteren duidelijk weer naar Freek Vonk gekeken!

Opa kreeg van Babbe en John, mama en papa en van jullie een Sprocket mini-printer. Mama heeft er ook eentje en opa heeft een aantal keer met jaloezie naar de hare gekeken. Hij kreeg er een opbergtasje bij en 20 velletjes fotopapier. Met die feestkroon en jullie tekeningen is hij dus goed verwend! Gefeliciteerd opa, je bent nog helemaal niet oud. En zeker niet stokoud zoals opa Antoon!

Weer naar huis, via het asiel voor Snoetiepoetie

12 juli 2019

Vandaag kwam mama jullie weer ophalen op de camping, einde van de vakantie! Maar wat konden we nu betekenen voor Snoetiepoetie? 

Babbe heeft aan het eind van de week gevraagd op de camping of ze een baasje had. Dat was niet zo, er zwierven veel katten zonder baasje op de camping of Bedaf. Sinds een paar dagen komt het beestje echt knuffelen op het terras en ze liep zelfs het huisje in. Wat moesten we hier nu mee? Mogelijk vinden de volgende gasten dit niet zo'n goed idee en zouden ze niet zo lief voor haar zijn. Of ze zou per ongeluk opgesloten worden in het huis, Mama heeft dan ook voordat ze jullie mee naar huis nam vandaag het asiel gebeld. Ze konden het poesje ophalen, maar niet op de camping. Op campings en recreatieparken hebben ze geen gemeentelijke verordening en mogen ze geen dieren ophalen. Maar mama mocht haar wel komen brengen! Babbe en mama hebben een doos verbouwd tot kattentas (sorry, er zit nu geen doos meer om jullie Knibbel Knabbel Knuisje spel) en mama, jij en Jasper zijn naar het asiel gereden. We hebben haar daar bij de lieve dierverzorgers achtergelaten. Mama heeft al haar gegevens achter gelaten en afgesproken dat we kijken of ze er nog is als wij terug komen van vakantie. In die tijd kan papa mooi kijken of hij tegen schildpadpoesjes kan. Mocht ze in augustus nog in het asiel zitten dan praten we nog een keer over haar mee naar huis nemen. Hopelijk is dat niet nodig en vindt ze heel snel een lief baasje. Zo'n mooi en jong katje, dat moet toch lukken?

Ze hebben haar gewogen en ze is naar schatting 9 weken oud. Ze heeft geen chip dus waarschijnlijk echt geen baasje. Ze is niet als vermist opgegeven. Omdat ze al een Snoetie en een Poetie in het asiel hebben en ze een meisje is hebben ze haar omgedoopt tot Jantine. We gaan Jantine volgen op de website van het asiel!

Twee gezellige dagen met oma en Babbe: zwemmen, spelen en bij hen op de kamer slapen

11 juli 2019

Gisteren en vandaag zijn jullie samen met oma en Babbe op de Pier gebleven. Mama was gewoon weer aan het werk en natuurlijk stikjaloers. Het was echter best fijn om twee dagen alleen met papa te zijn. Lekker rustig en niet steeds op de klok hoeven kijken of het al tijd is om jullie op te halen van BSO of Plu. 's Ochtends opstarten zonder helpen aankleden van jullie en als een speer jullie wegbrengen naar school of opvangen. Maar twee dagen was tegelijkertijd ook genoeg hoor! Papa en mama zijn samen uit eten geweest, ook iets wat ze op een doordeweekse dag nooit doen. Eigenlijk moeten ze dat gewoon vaker doen he? Dat kan best nu jullie wat groter zijn.

Wat hebben jullie leuke dagen gehad op de Pier. Jullie zijn nauwelijks de camping af geweest en hebben spelletjes gedaan, gezwommen en van de camping naar Bedaf gelopen om daar in het zand te spelen. En natuurlijk in de speeltuin op de camping gespeeld. Elke avond heeft Babbe jullie gedoucht of in bad gedaan want jullie zaten tot jullie oren onder het zand. En jullie hebben gelogeerd op oma's en Babbe's kamer. De ene nacht sliep jij bij Babbe en Jasper bij oma en de volgende nacht andersom. Babbe heeft niet heel goed geslapen met een van jullie naast haar. Jasper snurkte zo hard dat ze midden in de nacht maar op een andere kamer is gaan slapen. Jij was 's nachts een aantal keer wakker en kletste tegen haar over een slokje water drinken en ging op zoek naar je knuffels. Toen jullie bij oma sliepen sliepen jullie allebei als een blok. Daarbij slaapt oma sliep makkelijk door gesnurk heen, die is natuurlijk opa's gesnurk gewend.

De laatste avond, vanavond dus, zijn jullie gaan eten bij Gasterij de Pier. Wederom een lekkere pannenkoek. Wat zijn jullie ontzettend verwend deze dagen. Morgen checken jullie om 12 uur uit en komt mama jullie na het werk weer ophalen. Lekker weer thuis schatjes!