Dagboek

Aantal berichten: 599
Ga naar:   

Een slim plan van meneer Christ

02 oktober 2019

Sinds een week of twee is het poepen in de broek op school heel erg verbeterd. Hoe dan komt? Nou, je gaat 's ochtends voor het naar school gaan naar de wc en doet het daar! Zo hoef je gedurende de dag niet meer en vermijd je de schoolwc. Mama snapt namelijk heel goed dat het daar best moeilijk en spannend is. De wc is er zo groot dat jij er echt op moet klimmen en je met 2 handen vast moet houden als je erop zit. Tot 2 weken geleden poepte je thuis ook nog niet op de wc maar in een luier (of ook in je broek). Dat is gelukkig nu voorbij, papa en mama zijn heel blij dat je het thuis nu op de wc doet. Uitzonderingen daargelaten. Woensdag was het 's ochtends thuis niet gelukt (kan ook wel eens gebeuren, het gaat moeilijk op commando) en toen heb je het op school toch weer in je broek gedaan. Maar dit zijn hele grote stappen voorwaarts.

Helaas ben je vanaf het moment dat je niet meer in je broek poept in je broek gaan plassen. Mama was zo verbaasd toen je onlangs met een andere broek naar buiten kwam dan die je 's ochtends had aangedaan. En dat die broek ook nog eens nat was. Je had dus op school twee keer in je broek geplast. Huh? Vanaf het moment dat je zindelijk bent heb je nog nooit een plasongelukje gehad. Niet op school, niet thuis, niet op de BSO, niet op locaties. En nu opeens twee keer op een dag? Die middag plaste je thuis ook nog eens twee keer in je broek. Wat was dat nu ineens?

Helaas bleef het niet bij deze ongelukjes. Die week heb je op school en thuis heel veel in je broek geplast. Nu leek het poepprobleem opgelost te zijn en nu hadden we te maken met een plasprobleem. Nu is in je broek plassen een stuk minder vervelend dan poepen, maar de bedoeling is het niet. En onverklaarbaar, want je voelt het aankomen, je kunt het ophouden en de grote wc heeft er niks mee te maken want je plast staand. En thuis is er al helemaal geen reden te bedenken om in je broek te plassen.

Mama heeft op woensdag meneer Christ benaderd. Stiekem voor jou, want je wordt furieus als papa of mama zegt het even met meneer Christ te overleggen. Maar misschien had hij een idee om het aan te pakken? Meneer Christ vertelde dat hij het zo vervelend voor je vindt en dat hij je meerdere malen per dag naar de wc stuurt. Soms ga je braaf en soms zeg je dat je niet hoeft. Als je gaat ben je wel heel erg snel terug wat het bijna onmogelijk maakt dat je ook daadwerkelijk hebt geplast. Meneer Christ schreef ook dat hij nog wel een ideetje had maar dat hij dat met papa en mama eerst wilde overleggen. Op donderdagavond belde hij en legde het idee voor.

Hij stelde voor om de wc een winkel te noemen. In plaats van "Joris, moet je niet een keer naar de wc?" zou hij dan bijvoorbeeld zeggen: "Joris, ik heb zin in een appeltje. Zou jij die in de winkel willen gaan halen?". In plaats van dat je iets zou moeten zou je nu dus iets voor meneer Christ kunnen doen. Papa en mama vonden het een supergoed idee en zeker de moeite van het proberen waard. Het kon wel 2 kanten op: of jij zou het leuk vinden of jij zou heel boos worden omdat meneer Christ er met je over begon.

Christ zette op  vrijdag het idee al in werking. En om 10 uur kreeg mama een berichtje: "Joris is al een paar keer naar de winkel geweest en heeft geplast. Sterker nog, hij heeft er vreselijk veel lol in". Wauw! Om 14 uur stond mama je op het schoolplein op te wachten en ze werd naar binnen geroepen om "het geheim" met haar te delen. Je vertelde vol trots en met een lach op je gezicht dat "jij en meneer Christ de wc een winkel noemen en dat jij daar boodschappen gaat doen voor hem". Het is een geheimpje tussen jou, meneer Christ en mama. En juf Hedwig want die moet het ook weten op de donderdagen.

Vanaf dat moment heb je niet meer op school in je broek geplast. Het werkt dus! Ook  thuis ga je weer keurig naar de wc, zonder dat papa en mama het een winkel noemen. Hopelijk verruil je nu niet het in je broek plassen weer voor in je broek poepen. 

Hou het zo vol mannetje! Er komt een tijd dat we hier niet meer mee te maken hebben!

Knutselen en gymmen

01 oktober 2019

Je hebt al heel wat geknutseld op school. Je hebt al een keer een vogel gemaakt en een herfstboom. Deze week was het verplichte werkje het maken van een paddenstoel. Hiervoor moest geknipt worden en laat jij nu heel graag knippen (of snippen zoals jij het noemt). Thuis snip je ook heel vaak. Niet eens om echt iets te knutselen, het maken van snippers is al genoeg. Je kunt je er echt heel goed op concentreren. Ook de stippels van je paddenstoel mogen er zijn!

De afgelopen zes weken hebben jullie nog niet in de gymzaal gegymd. Het was nog veel te mooi weer. Jullie speelden, renden en klommen lekker buiten. Maar vandaag was het moment daar: de eerste echte gymles! Voor de kleuters vindt de gymles plaats in de gymzaal van school, dus jullie hoefden niet ver. Jullie hebben op de kast geklommen en in het rek. En natuurlijk van de glijbaan af gegleden. Meneer Christ stuurde leuke foto's van 20 kleutertjes die aan het gymmen waren!

Bij opa en oma logeren

28 september 2019

Gisterenmiddag om 4 uur heeft mama jou en Jasper naar opa Dick en oma Chris gebracht. Jullie gingen daar logeren; papa en mama gingen naar de bruiloft van de buren die plaats vond in Arnhem. Samen met de andere buren en de buren daar weer van. Met zes personen uit de straat naar de bruiloft van buurman Wiljan en buurvrouw Linda dus!

Het was lang geleden dat jullie ergens gelogeerd hebben. En al helemaal samen bij één opa en oma. Jullie hadden van tevoren al bepaald: jij ging in het kleine campingbedje en Jasper in het Cars bed. Jij wilde zo graag in het campingbedje slapen, al pas je daar natuurlijk bijna niet meer in. Maar je vindt het deurtje met ritsje zo leuk en je vindt het leuk om eruit te klimmen en daarna bij oma te liggen. Want als jullie komen slapen worden de kinderen verdeeld: jij slaapt in het campingbedje in de slaapkamer beneden waar oma ook voor een nachtje slaapt en Jasper slaapt in het Carsbed boven, vlakbij opa. 

Jullie hebben na aankomst bij opa en oma eerst gespeeld: met de Duplo en Lego en spelletjes gedaan. Daarna hebben jullie frietjes gehaald. Bofkonten! Na het eten mocht er nog gespeeld worden want uiteraard mochten jullie lang opblijven. Toen jullie eenmaal op bed lagen sliepen jullie meteen.

Jij was tegen 6 uur wakker en kroop, zoals je van tevoren gezegd had, bij oma in bed. Slapen lukte niet meer, want je mondje stond natuurlijk niet stil. Ook Jasper was rond deze tijd al wakker en is bij opa in bed gekropen. Hij viel daarna nog heerlijk anderhalf uur in slaap. Opa niet. Hij  was verbaasd over hoe Jasper kan snurken. Hij kon de slaap niet meer vatten met zo'n snurkend mannetje naast zich. 

Om half 8 kwam Jasper ook naar oma toe. Jij en Jasper maakten een grot onder de dekens en oma's been was een verwarming die gerepareerd moest worden. Er werd dus flink getikt op oma's been. Lekkere manier van wakker worden hoor!

Jullie zijn langzaam opgestart. Jaspers zwemles lieten we deze zaterdag even voor wat het was. Oma heeft jullie onder de douche gezet dus toen papa en mama jullie om elf uur kwamen halen zaten er twee frisgewassen jongetjes op de bank. Of eigenlijk op de grond want jullie hadden de treinbaan opgezet.

Papa en mama (en de 4 buren) hebben het enorm naar de zin gehad op de bruiloft. Mama was de BOB en kon dus niet drinken, maar er is veel gedanst en gelachen. Rond 2 uur waren ze weer thuis en ze werden wakker van de wekker om 10 uur. Heerlijk!

In 4 dagen tijd naar 3 verschillende speeltuinen

23 september 2019

Vrijdag was papa vrij. Niet om een hele leuke reden, want mama moest naar de kaakchirurg om een implantaat te laten zetten. Mama is echt heel bang voor tandartsen en kaakchirurgen dus papa moest mee. Dat deed hij graag hoor, want hij weet hoe bang mama is. Het was al vroeg in de ochtend en opa Antoon heeft jullie naar school gebracht. Tegen 10 uur waren papa en mama alweer thuis. Het is heel erg goed gegaan met het zetten van het implantaat. Een enorme opluchting voor mama! Ze was enorm moe van de slechte nacht (niet kunnen slapen van de spanning) en de spannende aangelegenheid en ging om 12 uur even op bed liggen. Heel even de ogen dicht. Om 4 uur later pas weer wakker te worden! Papa heeft jullie om twee uur op school opgehaald en daarna zijn jullie naar de winkels gegaan. Tegen 3 uur waren jullie weer thuis en papa had bedacht om naar de grote speeltuin in de bloemenwijk te gaan. Wat een goed idee! Jullie hebben er 2 uur lang heerlijk gespeeld. Er waren wat kinderen uit Jaspers klas en jullie hebben samen de speeltuin onveilig gemaakt. Papa sprak de moeder van Julius en die vertelde dat er ook een hele leuke speeltuin in Oss zit. Mmmm..misschien een ideetje voor binnenkort?

Zondag was het prachtig weer. Het kwik liep op de tweede dag van de herfst op naar 27 graden! Papa heeft wat aan het huis geschilderd en na het eten hadden papa en mama een idee. Zouden jullie misschien naar die leuke speeltuin in Rosmalen willen, waar we ook geweest zijn met de familiedag van papa's familie? Jullie vonden het een prima idee. Het was er net zo leuk als we ons herinnerden. Heel groot en vanalles te doen voor kleine en grote kinderen. Jullie renden de hele speeltuin rond en papa en mama erachteraan. Jullie hebben veel geklommen, zijn heel vaak van de tunnelglijbaan geweest, hebben met de waterbak gespeeld en tegen sluitingstijd hebben jullie geskelterd. Jouw benen zijn nog te kort om te skelteren maar je kon wel bij Jasper achterop.

En toen was het maandag, vandaag. Jij en Jasper hadden studiedag. Lekker hoor, op maandag, want dat is ook mama's vrije dag. Ze had in het weekend aan jullie gevraagd of jullie een middag ergens naartoe wilden. Jasper wilde graag naar de molen fietsen. Goed idee, maar op maandag is de molen dicht. Jullie wilden allebei heel graag naar DippieDoe, maar die bleek in september alleen op woensdag en in de weekenden geopend. Mama dacht aan Klein Costa Rica in Someren waar ze zelf nog nooit geweest is maar wel veel over gehoord heeft. Ook dicht op maandag. Uiteindelijk kregen jullie de keuze voorgelegd: de speeltuin in Oss waar de moeder van Julius het over had of ZieZoo. Jij koos uiteraard voor ZieZoo en Jasper voor de speeltuin. Maar jij was al snel overgehaald toen mama zei dat er bij die speeltuin ook een kinderboerderij was. Toch ook dieren, dus iedereen blij.

's Ochtends kreeg mama een berichtje van Stijn. Dat doet hij wel vaker: iets aan Jasper vragen via mama. Hij wilde heel graag met Jasper afspreken. Mama schreef terug dat we naar een grote speeltuin gingen, misschien had hij zin om mee te gaan? Natuurlijk! Oma ging ook gezellig mee, dus om één uur zaten mama, oma, jij, Jasper en Stijn in mama's kleine autootje. Dat past natuurlijk niet (zeker geen 3 kinderstoeltjes) dus jij ging bij oma op schoot met de gordel om jullie heen. Jasper voorin in een stoeltje en Stijn achterin in een stoeltje. Haha, 5 personen in mama's auto!

De moeder van Julius had niet gelogen: wat een superleuke speeltuin. Gerund door vrijwilligers en onderhouden door de gemeente. Hij was nog groter dan het Kwekkeltje maar wel overzichtelijker. In het midden meerdere klimkastelen van hout en daarom heen wippen, een waterpartij, schommels, een kabelbaan, een doolhof en zelfs een rolstoelschommel. De speeltuin was volledig omheind dus jullie konden vrij spelen. Het was hartstikke rustig want alle kinderen zaten natuurlijk op school. Jullie hebben 2 uur lang gespeeld, onderbroken door wat drinken en een ijsje. Jij rende als een dolle achter Jasper en Stijn aan en klom net zo hoog als hen. Toen Stijn een keer stoer over de stenen in het water sprong moest jij dat natuurlijk ook doen. Je had er alleen geen rekening mee gehouden dat jouw benen een stukje korter zijn. Je nam een aanloop, sprong op een steen en gleed uit. Je kon je nog net opvangen met je handen in het water. Je stond als een soort schildpad: 2 handen en armen in het water en 2 voeten hoger op een grote steen. Mama moest je overeind helpen, want je stond muurvast. Je lag bijna met je hele lichaam in de plas!

Na de twee uur spelen zijn we naar de kinderboerderij gegaan. Twee euro entree voor de speeltuin en dan gratis toegang tot een enorme kinderboerderij. Je kunt het zo gek niet bedenken of het was er: paarden, geiten, schapen, koeien, alpaca's, varkens, konijnen, cavia's, kippen, ezels, parkieten en zelfs eekhoorntjes. Een walhalla voor jou en mama. Stijn en Jasper hielden vooral renwedstrijden over de paden en jij  en mama aaiden alle beestjes. En oma aaide uiteraard de alpaca (die niet heel vriendelijk was). Toen je naar de wc ging lagen er in vitrinekastjes dode (opgezette) dieren. Hier was je zwaar van onder de indruk. De dieren waren allemaal doodgegaan door toedoen van mensen. Een eend met een vishaak in zijn snavel, een zeemeeuw met allemaal plastic in zijn buik, een egel met zijn hoofd in een plastic bekertje en een vogel die met zijn poten verstrikt geraakt was in een visnet. Jij vond het heel erg zielig en hebt het hele verhaal thuis aan papa en opa verteld.

Na de kinderboerderij zijn we nog even terug geweest naar de speeltuin. Het was inmiddels half 5 en het begon te regenen. Tijd om naar huis te gaan!

Tegen 5 uur hebben we Stijn weer thuis afgeleverd en vijf minuten later waren we weer thuis. Nou, na 3 dagen speeltuin is het wel mooi geweest. Maar voor kinderen (en papa's, mama's en oma's) is er niets leuker dan dat!

Een heel vroege zondagochtend met papa, Jasper en opa

22 september 2019

Vandaag liep de route operatie Market Garden van Schijndel naar Nijmegen en rond kwart over zeven in de ochtend verwachtten ze door de straat bij opa Antoon en oma Ans te komen. Best leuk maar ook best vroeg op zondagochtend. Papa en mama hadden samen afgesproken dat als jullie vroeg wakker waren we (nou ja, jij, Joris en papa) erheen zouden gaan. Klokslag 7 uur stond jij naast het grote bed. Je wurmde je tussen papa en mama in om te knuffelen. Papa vroeg of jullie naar de legerauto's zouden gaan kijken en jij sprong meteen uit bed en rende naar Jasper. Jasper lag nog heerlijk te slapen maar ving het woord "legerauto" op. Hij is nog nooit zo snel zijn bed uit gekomen. Dat is doordeweeks heel anders! Hij sprong zijn bed uit en wist niet hoe snel hij zich aan moest kleden. Papa deed hetzelfde, ondertussen jou helpend. Binnen 10 minuten waren jullie weg, mama beduusd achterlatend.

Om kwart over 7 stonden jullie bij opa en oma voor de deur. Opa en Twix stonden al te wachten. Bij Duke thuis had precies hetzelfde ritueel plaats gevonden en hij en zijn moeder Miranda stonden er ook. Haha, iedereen met warrige haren en de slaap nog uit de ogen wrijvend.

Jullie hoefden maar heel even te wachten, want daar kwam de stoet! Met legerauto's, jeeps, vrachtwagens en motoren. De militairen gooiden snoepjes en lolly's en jullie vonden het prachtig. Toen de stoet eenmaal voorbij was zijn jullie bij opa en oma gaan ontbijten (Duke en Miranda gingen mee) en daarna hebben jij, Jasper en Duke nog op het pleintje geskelterd. Haha, de buren zullen wel gedacht hebben: skelteren om 8 uur op zondagochtend? En mama? Die heeft heerlijk in bad gelegen met een damesblaadje. Even geen tanks, auto's, motoren en vrachtwagens voor deze jongensmama...